Špargljeva juha
1,5 kg zelenih špargljev, sol, ščep sladkorja, noževa konica belega popra, 1 žlica jedilnega škroba, 100 g kisle smetane, 2 žlici drobno narezanega kopra, ¼... Več
čas priprave: 50 minut
Šparglje olupimo in jim odrežemo konce. Razdelimo jih na štiri svežnje in jih zvežemo s kuhalno nitjo. V ožjem visokem loncu zavremo osoljeno vodo, dodamo še sladkor, sok limete in maslo. V tako pripravljeni vodi svežnje počasi kuhamo približno 15 do 20 minut. Neolupljen krompir operemo in ga skuhamo v slani vodi. V 250 ml vode skuhamo Knorr špargljevo juho, da zavre, nato še 5 minut kuhamo in neprestano mešamo. Šparglje vzamemo iz vode. Odstranimo kuhalno nit in jih ovijemo s pršutom. Krompir skuhamo in ga narežemo na rezine. Postrežemo s špargljevo juho, ki jo polijemo čez olupljen krompir ter šparglje s pršutom