Špargljeva omleta

  • 500 g špargljev,
  • 2 veliki šalotki,
  • 6 jajc,
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • skodelica naribanega parmezana,
  • sol,
  • sveže zmlet poper

Šparglje diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi in začinimo s soljo in poprom. Stepemo jajca, jih solimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po 3 minutah, oziroma ko je omleta v sredini še ‘mokra’, jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico za 2 minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku.