Špargljeva juha

  • 1,5 kg zelenih špargljev,
  • sol,
  • ščep sladkorja,
  • noževa konica belega popra,
  • 1 žlica jedilnega škroba,
  • 100 g kisle smetane,
  • 2 žlici drobno narezanega kopra,
  • ¼ l zelenjavne juhe

Približno 5 cm dolge vršičke špargljev odrežemo in spravimo. Preostale šparglje zrežemo na majhne koščke, jih damo s soljo in sladkorjem v lonec, prilijemo vodo, a le toliko, da so šparglji pokriti in jih 15 minut pokrite kuhamo. Zelenjavno juho zavremo, damo vanjo špargljeve vršičke in jih 8 minut pokrite kuhamo. Koščke špargljev z vodo v kateri so se kuhali sesekljamo v mešalniku v kašo. Špargljeve vršičke odcedimo, zelenjavno juho pa prilijemo špargljevi kaši. Juho po potrebi solimo in popramo. Jedilni škrob zmešamo z malo mrzle vode in z njim zgostimo juho ter jo oplemenitimo s kislo smetano. Špargljeve vršičke damo v juho in vse skupaj še enkrat hitro segrejemo. Preden juho ponudimo, jo potresemo z narezanim koprom.