Ocvrti šparglji

1 kg srednje debelih špargljev sol, moka, jajca, drobtine, olje, limona Očiščene šparglje lahko uporabimo cele ali jih prerežemo na polovico. Najprej jih povaljamo moki,…

Več

Šparglji z jajci – malo drugače

0

1/2 kg špargljev, 8 jajc, 13 dag masla ali olja 2 žlici sladke smetane, sol, poper Šparglje ogulimo, odrežemo spodnji trdi del ter jih skuhamo…

Več

Šparglji v solati

0

Šop divjih ali gojenih špargljev, 3 jajca, sol, olivno olje, kis, limonin sok, šopek kreše, drobnjaka in peteršilja, žlica zenfa, 1dl solatne majoneze Šparglje ostrgamo,…

Več

Fritaja s šparglji

0

Sestavine: šparglji, oljčno olje, jajca, poper in sol Špargo (šparglje) narežemo na 1 do 2 cm dolge koščke, in sicer od vrha navzdol, dokler je…

Več

Šparglji s pršutom za 4 osebe

0

čas priprave: 50 minut Sestavine: 1 vrečka Knorr špargljeve juhe 2 kg belih špargljev sol,sladkor sok ene limete maslo 200 g pršuta (narezanega na tanke…

Več

Telečji medaljon z beluši

0

Telečjo ribico očistite. Z ostrim nožem narežite približno 5 dag težke medaljone. Z roko in kuhinjskim kladivom oblikujte 1,5 cm debele medaljone, jih solite in…

Več

Beluši z jagodami

0

Beluše operite, oluščite in na hitro skuhajte v vreli slani vodi. Odcejene in ohlajene beluše narežite na kolobarje. Na kolobarje narežite tudi spomladansko čebulo in…

Več

Beluši vinigret

0

Očiščene beluše skuhajte v vreli slani vodi, odcedite in splaknite s hladno vodo. Beluše naložite na ploščo. Stebla belušev naj bodo poravnana. Za podlago (dekoracijo)…

Več