Špargljeva juha 2 – 5 oseb

15-25 dag špargljev 1 kisle smetane velika žlica pšeničnega zdroba (srednje velika žlica moke) 1,0 l vode (ali 0,5 l vode + 0,5 l mleka)…

Več

Šparglji v solati #2

0

šparglji pečena paprika česen peteršilj poper olivno olje Šparglje narežemo na 2 cm velike koščke, narežemo pečeno papriko na majhne podolgovate koščke, dodamo česen, poper…

Več

Šparglji z zeleno in jabolkom

0

Kuhane šparglje naložite na krožnik. Zeleno (lahko tudi stebla steblaste zelene) in olupljena jabolka narežite na način “yulijen” (kot vžigalice veliki rezanci). Posebej zmešajte jogurt,…

Več

Špargljeva kremna juha

0

Na oljčnem olju popražite sesekljano čebulo, dodajte na kolobarje narezane šparglje in očiščeno narezano jušno zelenjavo. Ko je zelenjava spražena, jo zalijte s kostno juho…

Več

Šparglji v frikaseju

0

1 kg špargljev, sol 1,5 dcl močne juhe, 3 rumenjaki, sok pol limone in ravno toliko vina Šparglje ogulite in skuhajte v slani vodi ter…

Več

Rižota s šparglji in parmezanom

0

Na oljčnem olju popražite na kolobarje narezano mlado čebulo, narezane šparglje, svežo zeleno in rdečo papriko, malenkost sesekljanega česna in na kocke narezan olupljen paradižnik…

Več

Špageti s šparglji

0

Špagete skuhajte, odcedite, splaknite z vodo in servirate. Omako za špagete pripravite tako, kot je opisano pri rižoti. Papriko lahko opustite, količina paradižnika pa naj bo…

Več

Spomladanska solata iz testenin špargljev in rukole

0

Testenine skuhajte, odcedite in ohladite s hladno vodo. Šparglje ogulite, skuhajte in ohladite. Rukolo očistite in operite. Na krožnik položite rukolo, nanjo naložite šparglje. Testenine…

Več

Šparglji z mlado čebulo

0

Šparglje operite, ogulite in na hitro skuhajte v vreli slani vodi. Odcejene in ohlajene šparglje narežite na kolobarje. Na kolobarje narežite tudi spomladansko čebulo in…

Več

Šparglji z drobtinami

0

3/4 kg špargljev, 2 kuhani jajci, 2 celi jajci, 20 dag naribanega trdega sira, košček masla, drobtine Kuhane in odcejene šparglje naložimo v pomaščeno jensko…

Več